Bank wéér beschadigd

Grote schade aan kunstmozaïekbank Schelfhorstpark. 

ALMELO – Zoals bekend is er, op initiatief van het Preston Comité Almelo, een kunstmozaïekbank geplaatst in het Schelfhorstpark . De bank is gemaakt door kunstenaars uit de partnerstad Preston , Engeland, en Almelo. Voor de tweede keer is de bank door vandalen ernstig beschadigd. Heel veel mozaïek steentjes zijn kapot geslagen en zelfs uit de bank weggehaald.  Dit is de tweede keer dat het Preston Comité  met deze schade wordt opgezadeld. Dit keer is het vroegtijdig gemeld door een bezoekster van het park.

“We snappen niet dat dit nu weer is dscf2154gebeurd. Laat ze hun eigen spullen kapot maken. Je blijft met je handen van andermans eigendommen af”, aldus Meta Meijer voorzitter van het Preston Comité Almelo.”We zullen opnieuw aangifte van vernieling doen”, hopelijk wordt er dan regelmatiger gecontroleerd”.

De schade dscf2155zal opnieuw gerepareerd worden. “We zullen kunstenaar Ger Bonsink, één van de makers en ontwerpers,  vragen dit weer te doen. Ook willen we proberen het geheel hufterproof te maken. Dat zal niet meevallen, denk ik”, aldus Meta Meijer.” Ik denk dat de kosten boven de € 2000,– uitkomen. We weten nog niet hoe we dat moeten betalen.”

 

dscf2153