Aktiviteiten in 2017

Vrijdag 22 december 2017

In het Parktheater te Iserlohn vindt dan een concert plaats onder het motto “Weihnachten auf See”.

Naast het Shanty Chor “Die Romantik Sailers” uit Iserlohn verleent het vrouwenkoor “De Schellevissen” uit Almelo hieraan haar vocale medewerking.

De Romantik Sailers zijn al jaren goede bekenden in Almelo door hun zeer vriendschappelijke betrekkingen met het Almelose shantykoor “De Oostvaarders”.

oostvaarders001 oostvaarders002.png

 

 

Bezoek Vrijwilligers Wevershuisje aan Iserlohn

Donderdag 21 september 2017

Dit bezoek vond plaats als blijk van waardering door het Iserlohn Comité voor de vrijwilligers van het Wevershuisje die altijd voor ondersteuning van activiteiten klaar staan.

Om 07.30 uur vertrok de bus met vrijwilligers en enkele leden van het Iserlohn Comité richting Iserlohn. De Almelose bezoekers werden ontvangen bij het station verwelkomd door de voorzitter van het Almelo Komitee, mevrouw Marion Christophery en mevrouw Marlis Gorki van de “Förderkreis Iserlohner Museen”. Onder leiding van mevrouw Gorki werd een korte wandeling gemaakt langs enkele historische plekken. Tevens werd daarbij stilgestaan bij de actuele bouwwerkzaamheden op de “Fritz-Kühn-Platz”.

iserlohn099  iserlohn100

Daarna bezocht de groep Het “Museum für Handwerk” alsmede het “Museum für Postgeschichte”. Hier kon men eerst genieten van koffie met gebak. In deze musea geraakten de bezoekers onder de indruk van de grote hoeveelheid prachtig Iserlohns handwerk en de verzameling van meer dan tweehonderd koffiemolens. Na een kleine lunch werd het programma verlegd naar de stad Hagen, waar het fraaie Openluchtmuseum werd bezocht. Nadat iedereen na afloop zijn/haar warme maaltijd had genuttigd werd om 17.00 uur de terugtocht aanvaard, zodat de bus tegen 19.30 uur weer in Almelo kon arriveren.

 

 

Iserlohn 2017-09-09 Iserlohn 2017-09-091

 

Iserlohn 2017-09-02